Om oss

OM OSS

 

Salong Frelize är miljöpris-vinnare 2015

 

med motiveringen:

 

Salong Frelize får miljöpriset 2015 för att de driver ett engagerat miljöarbete inom ramen för sin miljöcertifiering Grön Salong. De arbetar brett med miljöfrågan. från sopsortering, via cykling till jobbet, till minskning av kundernas och personalens kontakt med onödigt farliga kemikalier. Salong Frelize är en seriös aktör som med sitt miljöarbete är ett gott föredöme inom branschen.

 

 

 

Certifierad Grön Salong sedan 2015 - vilket innebär:

 

- Kontroll av kemin i produkter och behandlingar

 

- Inga skadliga ämnen i produkter och behandlingar

 

- Utbildning och medvetenhet inom arbetsmiljö, kemi, allergi och hälsa

 

- Besparingar inom avfall, energi och vatten

 

En miljöcertifierad Grön Salong ger både frisör och kund en garanti för att vistas i en helt giftfri miljö.

 

Inga andra certifieringssystem omfattar hela verksamheten, eller är baserade på oberoende forskning och pågående miljöförbättringar inom kemi, energi, vatten, klimat och avfall. Därtill genomförs även oanmälda kontrollbesök i salongen.

 

Kontrollen är omfattande för hela salongen - inte bara det minsta av frisörernas miljöproblem: avfallssortering. 

 

Det värsta av frisörernas arbetsmiljöproblem är de av EU tillåtna men bevisligen skadliga och problematiska ämnena i produkterna. Du kan läsa mer om skadliga ämnen på de här sidorna: Ämnen du bör undvika och Om Greenwashing

Certifieringen Grön Salong - omfattande miljöcertifieringar i Sverige är enl.det danska konceptet Gron Salon certifieringsordning.

 

Salong Frelize har funnits på samma plats sedan 1980. Jag som äger salongen heter Elisabet Palm och har drivit den sedan starten, först som delägare och sedan 2006 som ensam ägare.

 

Min frisörutbildning avslutades 1972 då jag tog mina gesällprover. Vid detta tillfälle belönades jag särskilt med Jönköpings Hantverksorganisations bronsmedalj. 

 

2005 mottog jag Sveriges Frisörföretagares utmärkelse för 25 år som egen företagare.

 

I mitt yrke är det viktigt att alltid hålla sig uppdaterad på det senaste inom behandlingar, mode och frisyrer. För att uppnå detta vidareutbildar jag mig kontinuerligt. 

 

Jag är certifierad hårolog sedan 2006. Hårologi innebär att jag som frisör har en djupare kunskap om hår och hårbotten samt att jag har kunskap att utföra hårtest, rådgivning och behandling enligt hårologikonceptet. När jag utför tjänster inom hårologi i min salong så använder jag bl.a. en hårtestapparat där man mäter hårets kondition.

 

Sedan 2009 är jag certifierad näringsterapeut inom Hårmineralanalys och Metabolic typing. Vilket innebär att jag via en hårmineralanalys kan se vad just du behöver för extra tillskott för att må bra, en hårmineralanalys är en fantastisk bra värdemätare på balansen mellan mineraler och vitaminer i din kropp. Du kan läsa mer om hårmineralanalysen här. Du får samtidigt veta din ämnesomsättning och får kostförslag efter den. Jag samarbetar med Trace Elements och Nutri Tech samt Alpha Plus.

2010 ytterligare fördjupning och utbildning inom hårmineralanalyser.

 

 

Senaste kommentarer

13.03 | 20:58

Hej ! Detta är en sida som jag har letat länge. Jag har just undrat om dessa hålglasögon (och ögonträningen, tack för informationen)!