Vad är Hårologi?

Vad är Hårologi ?

Hårologi är läran om hår och hårbotten. Ditt hår är lika personligt och individuellt som dina fingeravtryck. Som hårolog har man den specialistkunskap som krävs för att kunna behandla dig och ditt hår som den unika individ du är.

Hos hårologen får du professionella råd och skräddarsydda behandlingar baserade på hårtest och analys av hår och hårbotten.

Hårets fuktighetsbalans är avgörande för vilka produkter som passar just ditt hår.

Hårologisortimentet är därför indelat i produkter för hydrofila (fuktälskande) hår och hydrofoba (fuktavstötande) hår. Om ditt hår är hydrofilt eller hydrofobt får du veta hos mig som hårolog.

Produkterna som jag arbetar med och som du kan köpa med dig hem blandas med tillsatser och/eller exotiska extrakt för att tillgodose vad ditt hår behöver för att må bra och eventuellt repareras. 

Jag arbetar inte bara med det yttre utan som vi vet kommer ju skönheten också innifrån, därför är jag också näringsterapeut inom hårmineralanalys och metabolic typing. Läs mer om detta på sidan om hårmineralanalys.

Vi tänker på miljön också, ingredienserna i hårologi produkterna är exklusivt utvalda för att uppnå bästa effekt på ditt hår och din hårbotten med minsta möjliga påverkan på miljön.Fler och fler av hårologis produkter finns representerade på positivlisten i Danmark.

Positvlisten är framtagen av Grön salong i samarbete med det danska frisör och kosmetikerförbundet för att lyfta fram hårvårdsprodukter med hög miljömedvetenhet.

Det innebär också att det inte finns allergi och cancerframkallande ämnen i produkterna.

Grön salong har också tagit fram en förbudslista över vilka ingredienser man bör undvika både med tanka på egen hälsa och även miljöpåverkan. Se även sidan om farliga ämnen i hårvårdsprodukter.

 

Hårologi på Positivlistan

HÅROLOGI PÅ POSITIVLISTEN

HÅROLOGI arbetar kontinuerligt med att göra alla produkter ”grönare”.

I samarbete med Dansk Frisør & Kosmetiker Forbund har Grön salong utarbetat en negativlista över produkter som anses skadliga för miljö och hälsa, och en positivlista över produkter som inte bedöms vara skadliga.


  


 

Senaste kommentarer

13.03 | 20:58

Hej ! Detta är en sida som jag har letat länge. Jag har just undrat om dessa hålglasögon (och ögonträningen, tack för informationen)!