Om EFA oljan

Hårologi E.F.A.-OIL är en blandning av vegetabiliska oljor som innehåller höga halter av viktiga omättade och fleromättade essentiella fettsyror. 

E.F.A.-OIL innehåller dessutom den mycket viktiga gamma-linolensyran, som krävs för kroppens bildande av prostaglandin. Prostaglandiner förekommer inte fritt, utan måste framställas i kroppen. Det i särklass vikigaste byggmaterialet är linolsyran. Essentiella fettsyror och prostaglandiner är nödvändiga för att undvika många medicinska problem.

Det finns en mängd olika fetter. En del är fasta vid rumstemperatur, de kallas fett. Andra är flytande, de kallas olja. Dessutom skiljer de sig från varandra genom olika kemiska strukturer. Vissa fetter eller oljor med en viss struktur är onyttiga, medan andra är nyttiga. Det är av största betydelse, vilka sorters fetter vi tillför kroppen, såväl in- som utvärtes. De negativa effekterna av en överdriven fettkonsumtion är kända.

Däremot talar man sällan om de negativa effekterna av en FÖR LITEN tillförsel av vissa viktiga fetter, trots att dessa är lika farliga som ett överdrivet fettintag.

E.F.A.-OIL innehåller nyttiga fleromättade fettsyror.

En av dessa kräver särskilt omnämnande, nämligen gamma-linolensyran. Detta ämne bildas vanligen i organismen från "nyttiga" fleromättade fetter. I vissa fall kan dock denna process vara nedsatt. Detta kan bidra till olika besvär såsom: t.ex. åderförkalkning, barneksem, torr hud, torra ögon, premenstruella besvär med ömmande bröst, håravfall, hudbesvär, hyperaktivitet och minskad tillväxt hos barn. Kroppen utnyttjar bl.a. essentiella fettsyror ( även kallade vitamin F ) för att motverka dessa negativa förändringar. Men tillförsel av endast vitamin F är inte tillräcklig, om kroppens förmåga att bilda gamma-linolensyra är nedsatt.

Den känsliga produktionen av gamma-linolensyra i kroppen kan även hindras av brist på vitamin B6, pyridoxin och brist på zink och magnesium. Komplettera därför intaget av E:F.A.-OIL med MinPlex B från Alpha Plus finns att köpa hos Salong Frelize. Har du inte möjlighet att komma till salongen så kan du skicka ett mail till:

salongfrelize@gmail.com   så ordnar vi det. EFA oljan kostar 230:- för 300 ml. Du kan betala med Swish eller via Bankgiro.

Du kan behöva tillskott om du:

Äter för lite grönsaker, har torr hud eller hårbotten, har nagelsprickor, lider av håravfall, proriasis och acne, äter ensidig kost, har hårbottenproblem eller är äldre.

E.F.A.-OIL kan användas både ut- och invärtes.

Använd E.F.A.-OIL i sallader som dressing eller direkt som rent kosttillskott.

! msk. motsvarar det rekommenderade dagsbehovet av essentiella fettsyror

Andra TIPS:

E.F.A.-OIL i duschen, börja med att massaera in oljan på hela kroppen, duscha sedan som vanligt och tvätta dig med en naturlig ekologisk hård tvål ( därför att hårda tvålar behöver inget konserveringsmedel ), torka. Fantastiskt bra om du har torr hud, eksem eller klåda.

E.F.A.-OIL om du har torr hårbotten eller klåda i hårbotten, duscha håret, tvätta det med ett FOB schampo med PH-värde mellan 4,5 och 5,5 eller ett ekologiskt alternativ med surt PH-värde. Handukstorka, massera in E.F.A.-OIL i hårbotten. Massera med cirkelrörelser så att hårbotten rör på sig i minst 5 min. Ta gärna en handduk om sedan och låt verka 5 min. upp till 1 tim. Skölj.

E.F.A.-OIL om du har torrt hår kan du tvätta håret med en blandning av hälften E.F.A.-OIL och hälften FOB schampo, tvätta gärna 2 gånger, avsluta med FIL/FOB conditioner och du får ett följsamt och och glansigt härligt hår.

 

Senaste kommentarer

13.03 | 20:58

Hej ! Detta är en sida som jag har letat länge. Jag har just undrat om dessa hålglasögon (och ögonträningen, tack för informationen)!